İsti günlərdə bədən istiliyini artıran və həddindən artıq tərləməyə səbəb olan qidalar var.
Acı qidalar
Acı sous, bibər və digər ədviyyatlarda olan kapsaisin adlı kimyəvi birləşmə beyindəki sinir reseptorlarına bağlanır. İstilik olaraq ötürülən bu vəziyyət bədənin tərləməsi ilə nəticələnir.
Kofein
Çay və qəhvə kimi tərkibində kofein olan qidalar və içkilər sinir sisteminə daimi xəbərdarlıq göndərir. Mərkəzi sinir sisteminə təsir etdikdə, tər vəziləri aktivləşməyə başlayır.
Ət
Tərkibində yüksək protein olan ətlər uzun müddət həzm oluna bilər və orqanizmin enerji xərcləmə qabiliyyətini artırır. Bu vəziyyətdə tərləmə arta bilər.
Darçın
İstiləşdirici xüsusiyyətə malik ədviyyatlardan biri olan darçın qış aylarında daha çox istifadə edilsə də, yayda ona üstünlük verilməməlidir.
Aygün
BakuPost