Marketlərdə qablaşdırılmış məhsulu üstü şişmiş gördükdə diqqətli olmalısınız.
Bakupost.az xəbər verir ki, pendir və kolbasa kimi tez xarab olan qidalar mikroorqanizmlərin böyüməsinin qarşısını almaq üçün çox vaxt az və ya heç hava buraxmayan qablarda olur.
Bəzi qidalar, məsələn, kartof çipsləri hava ilə doldurularaq qablaşdırılır. Bu normaldır.
Amma məhsul gözlənilən ölçüdən artıq şişibsə və qabarıq qida qapağına çevrilibsə, bu zaman diqqətli olmalısınız.
Ən çox şişmiş qida qablaşdırması tez xarab olan qidalarda mikroorqanizmlər karbon qazı kimi qazlar əmələ gətirdikdə baş verir. Bu mikroorqanizmlərin bəziləri qidanın xarab olmasına, bəziləri isə hətta qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
Aygün
BakuPost