Ru
09:39 / 22 Noyabr 2022

Hansı yağda qızartmaq daha təhlükəsizdir? - Onkoloq açıqladı

4013
Bir çox yağları dağ edib , onda yemək bişirmək, ət, kartof qızartmaq orda kanserogen maddənin yaranması və xərçəngə səbəb olur.

Onkoloqlar insanları düzgün yağlardan düzgün istifadə etməyə çağırır.

Bakupost.az xəbər verir ki, onkoloq Anton İlyina yağda qızartma yeməkləri yeməməyi tövsiyə edir.

“Bir qədər təhlükəsiz yağ rafinə olunmuş günəbaxan yağıdır. Çünki o ancaq 200 dərəcədən yuxarı qızdıqda tüstülənir və transyağa çevrilir. Bu dərəcədə də heç kim hazırlamadığı üçün bu yağda qızartmalar etmək olar.

Əti, toyuğu, tərəvəzləri manqal, aeroqril, buxar, soba,peçdə yağsız bişirə bilərsiz.

Bitki yağları soyuq halda faydalı olsa da, tavada qızdırıldıqda zərərli zəhərə çevrilir. Bu yağı qaraciyər parçalayıb paylaya bilmir. Ona görə o bədəndə, damarlarda yığılaraq, ürək-damar, şəkər, hormonal pozuntu və nəticədə onkoloji xəstəliklərə səbəb olur.

Özünüzü qorumaq üçün vaxtında yağ məsələsinə diqqət yetirin”.

Aygün Musayeva
BakuPost
Şərhlər
Bizi telegram-da izləyin
Bizi facebook-da izləyin
Bizi tiktok-da izləyin
Bizi youtube-da izləyin

Son xəbərlər
Çox oxunanlar
Son xəbərlər