Əncir və qurudulmuş əncir tərkibindəki A, E və K vitaminləri ilə tanınır. Bir çox dərdlərə və sağlamlıq problemlərinə çarə ola biləcək əncir qurusu müxtəlif xəstəliklərə şəfa olur.
Əncir qurusu antioksidantlarla zəngindir.
Həzm problemlərinə, xüsusilə, qan təzyiqinə də çox faydalıdır.
Pəhriz lifini ehtiva edən və liflə zəngin olan quru əncirin tərkibində həmçinin kalium, dəmir, kalsium və kompleks karbohidratlar mövcuddur.
Qəbizliyin müalicəsində böyük faydası var.
Qan təzyiqini nəzarət altında saxlamağa kömək edir.
Lakin məlumdur ki, meyvələr quruduqda şəkərin miqdarı artır. Bu səbəbdən tərkibində yüksək şəkər olan bu cür qidalar ehtiyatla istifadə edilməlidir.
Aynur
BakuPost