Ru
22:15 / 24 Dekabr 2022

50 yaşdan sonra bunu yemək zərərlidir

61678
Diyetoloq Olqa Perevalova bildirib ki, 50 yaşdan yuxarı insanlar ətdən tamamilə imtina etməlidir. O, izah edib ki, artıq protein xərçəng təhlükəsi yaradır.

Bakupost.az xəbər verir ki, ətyeyənlər arasında ən çox rast gəlinən xəstəlik artıq çəki və metabolik sindromdur. Nəticədə isə hipertoniya, ateroskleroz, infarkt, insult, şəkərli diabet, oynaq xəstəlikləri, podaqra və s. kimi x əstəliklər meydana gəlir.

Eyni zamanda, ətin tərkibində çoxlu vitaminlər var. Ondan tamamilə imtina etmək anemiyanın inkişafı, bağırsaq mikroflorasında dəyişiklik və immunitet sisteminin zəifləməsinə gətirib çıxarır. Ekspert bildirib ki, veqanlar xüsusilə diqqətli olmalıdırlar.

Ət xüsusilə uşaqlar üçün faydalıdır.

- Yalnız heyvan zülalında bütün amin turşuları var. Bunlar yumurta, ət və süddür. İmmunitet proteini sevir. Bunlar zülaldan yaranan hüceyrələrdir. Veqanlar heyvan zülallarından imtina edir, təkcə ətdən deyil, quş əti, yumurta və süddən. Yalnız bitki mənşəli zülalların tərkibində isə amin turşuları olmadığı üçün natamamdır.
Şərhlər
Bizi telegram-da izləyin
Bizi facebook-da izləyin
Bizi tiktok-da izləyin
Bizi youtube-da izləyin







Son xəbərlər
Çox oxunanlar